vineri, 6 septembrie 2013

Haosul - intamplari romanesti

         Ok. Hai sa vorbim si despre lucruri mai putin frumoase! Caci, contrar a ceea ce ar crede unii, viata nu e roz bombon si nicio alta nuanta de-a lui. In momentul de fata, in Romania este un balamuc. Ar mai lipsi un sirian nebun sa ameninte ca arunca peste noi cu ''pesticide''. Dar cum nu sirienii si armele chimice sunt subiectul
(ipotetic vorbim, caci momentan adevarul e un mit), ne intoarcem la oile noastre.
          Sunt trei scandaluri mediatizate la aceasta ora: intr-o parte unii arunca cu pietre in  maidanezi, in alta parte umbla pancarte cu ''Salvati Rosia Montana'' - un protest ce a ajuns si dincolo de hotarele romanesti, iar in alta parte autoritatile romane si suporterii unguri isi arunca pietre-n gura unii altora. Frumos asa!
          In ceea ce priveste discutia despre maidanezi, corectati-ma daca ma insel, dar este o problema veche. Si totusi, pentru a fi pusa in discutie a trebuit sa moara un copil. Insa nu cred ca este vreun roman care sa nu se fi confruntat cu acest lucru. Cu totii stim de frica unui caine. Si totusi cum este posibil ? Pentru fiecare caine, se aloca in jur de 36 lei PE ZI din care acestuia i se procura hrana si ce mai este nevoie. Iar alocatia unui copil este de cat? 42 de lei ? Si nu zilnic, pe luna! Pai statul ofera pentru ingrijirea unui caine o suma uriasa pe langa cea oferita unui copil. Dar treaca si asta. Atunci de ce se intampla ce se-ntampla ? Ce e de inteles? Ca banii aceia ajung in buzunarele nu stiu cui, cainii sunt lasati tot in strada, castrati nu cred ca sunt si noi tot fugariti suntem. Acum lucrurile sunt privite astfel: e alba sau neagra. Nu facem nimic sau ii eutanasiem! Iubitorii de animale nu sunt deacord, cetatenii fugariti nu sunt deacord. Pai am o vaga impresie ca nu vom putea fi multumiti niciodata in cazul in care singura solutie este eutanasierea, discutiile vor aparea imediat. Ar fi o solutie. Nu stiu daca e cea mai buna sau nu. Dar parerea mea este ca nu a fost gandita problema indeajuns. Sa spunem ca problema ar fi ca nu pot fi tinuti toti cainii in adaposturi caci sunt foarte multi. Dar ar fi putut fi evitata aceasta situatie daca se luau masuri la timp.
          Astfel, in momentul de fata Romania se tine de mana cu haosul si e timpul pentru ceva mai multa seriozitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu