joi, 5 septembrie 2013

Despre fericire          Acest septembrie a venit cam zbuciumat anul acesta si e bizar tinand cont ca anul trecut a fost cald pana toamna tarziu. Cred ca blogerii au de unde sa se inspire.Dar sa ne raportam la prezent si sa tinem piept realitatii! Mai toti oamenii se declara melancolici incurabili in preajma acestui sezon. Daca nu toti, sa nu facem discriminari, atunci majoritatea cu siguranta. Dar nu e ca si cum s-ar fi deschis Cutia Pandorei inca o data. Inafara de raceala. Aia e ingrozitoare! 
          Cred ca totul este in mintea noastra. Va impuneti aceasta stare si noi insine ne putem face mai mult rau decat ne pot face altii. Bineinteles, in discutia noastra nu este cazul, vorbim despre o simpla - nici macar depresie nu se poate numi... sau? - demoralizare. Dar noi modelam informatiile pe care le culegem. Si ajungem si la esenta acestei discutii. Din acest ritual anual datorita caruia multe persoane se simt ceva mai singure sau triste tragem niste concluzii. Dar sa nu spunem ''hop'' inainte de a sari! Decorul schimbat si vantul taios sunt cu siguranta principalii suspecti in acest caz. Dar subiectul nostru "Fericirea" se tine de mana cu "Perceperea". Chiar cred ca oamenii ar fi mai fericiti daca ar vedea mai putin superficial lucrurile. Totul depinde de modul in care le percepi si de atitudinea insusita. Daca bate vantul, nu sta sa-ti trosneasca oasele. Si nici refugiul in casa pana la primavara nu suna bine. Imbraca-te mai bine si treci peste! Noi ne plangem mai mult decat sa reparam. Nu spun ca trebuie sa fim veseli tot timpul. Spun ca in acel peisaj mai sunt si lucruri superbe si deosebite.Concluzia: Luati ce-i mai bun si frumos din orice. 
Daca nu sunteti rapusi de o raceala cumplita, dar chiar si-atunci, va prescriu cateva zambete la un interval de 12 ore. Pentru Fericire! 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu